zondag 14 januari 2018

Wat foto's van afgelopen tijd

Het werken aan mijn maquettes staat niet stil. Er wordt nog steeds gebouwd.
De nacht staat ook voor dingen die eigenlijk net niet mogen. Zoals grote graffiti-werken maken. Kan je lezen wat er staat? In dat geval is het géén goed werk, de kunst is juist dat alleen ingewijden het kunnen lezen.
Geheel volgens de laatste veiligheidsvoorschriften, hoewel het af en toe anders doet vermoeden.

Een sterk zeeverhaal heeft een stoer schip nodig. Of in dit geval: Een klein vissersbootje, genaamd Badkuip met Autoriemen.


Zomaar een schets. Het zouden twee oude vrienden kunnen zijn, die sinds jaar en dag elke donderdagavond naar de kroeg van Driehamer komen om een potje - wat is het eigenlijk voor een spel? - te spelen en het over de Grote Zaken van het leven te hebben. Ze kennen elkaar door en door, en toch blijft het spannend wat er dit potje weer gebeurt.


Ken je dat gevoel? Dat je als enige laat op de avond op een trein wacht, en het enigste gezelschap dat er is, een frisdrank-automaat en een kaartjesautomaat zijn? En dat er ook nog eens iets wordt omgeroepen als: "dames en heren, de trein van 11 uur 58 heeft een nog onbekende vertraging opgelopen." Het is donker, koud, en je vervloekt jezelf dat je niet bent gaan fietsen. Dàt gevoel wil ik vastleggen in het nachtelijke station van Driehamer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten