maandag 14 november 2016

Bouwen

Uit het plan dat ik naar het Stimuleringsfonds Beeldende Kunst stuurde:

Met eerdere boeken was het maken van illustraties door met behulp van maquettes en figuren vooral een middel om de beeldtaal herkenbaar te houden. Als bijwerking van deze manier van werken heb ik ruimtelijk werk dat geëxposeerd kan worden, dit heb ik dan ook verschillende keren kunnen doen. Nu wil ik dit anders aanpakken: Al tijdens het maken houd ik er rekening mee dat de maquettes samen één groot bouwwerk vormen dat als zelfstandig object tentoongesteld kan worden.

Het wordt een soort grote kijkdoos waarin veel te zien en te ontdekken valt. Huisjes, mensen, dieren, planten, lichtjes overal in het decor. Poortjes waar figuren achter verstopt zitten, deurtjes die open kunnen, ramen waar doorheen gekeken kan worden. Verstopte visuele grapjes. Op die manier wordt het een boeiend ruimtelijk kunstobject dat goed naast het boek kan bestaan.

Dit heeft gevolgen voor het maken. In plaats van een ondergrond met daarop losse huizen en figuren, worden het onderdelen die samen duidelijk één geheel vormen. Ook elektra en verlichting zal hierin verwerkt moeten worden. Het moet met een paar knoppen en één stekker aan en uit gezet kunnen worden.


Maar dan moet het nog uitgevoerd worden..






Geen opmerkingen:

Een reactie posten